Krokante broccoliroosjes met een dip van blauwe kaas

/5
 

1 beoordelingen

  • Hoofdgerecht
  • 20 minuten
  • Vegetarisch
  • 4 personen

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de frituurpan tot 175°C.
  2. Snijd de broccoli in fijne roosjes en kook ze beetgaar in gezouten water met 1 eetlepel kerriepoeder. Giet af en spoel af met koud water en laat uitlekken.
  3. Roer voor het beslag het bier met tarwebloem, de zonnebloemolie, de rest van het kerriepoeder en een snufje zout tot een glad beslag.
  4. Scheid de eieren en klop in een apart schaaltje het eiwit mooi stijf.
  5. Spatel voorzichtig door het beslag en laat even rusten.
  6. Roer in een kommetje de crème fraîche los met de blauwe kaas en kruid stevig met versgemalen peper.
  7. Haal met een vork voorzichtig de roosjes broccoli door het beslag en zorg dat ze helemaal bedekt zijn. Laat er het overtollige beslag vanaf lopen.
  8. Doe ze in de frituurpan tot ze mooi goudbruin en krokant zijn.
  9. Laat uitlekken op een keukenpapiertje, kruid nog lichtjes met zout en serveer met de dip.

Ingrediënten

  • 1 broccoli
  • 2 eetlepels kerriepoeder
  • 125 gram tarwebloem
  • 2 theelepels zonnebloemolie
  • 2 eieren
  • 15 cl pilsener
  • 2 eetlepels romige blauwe kaas
  • 4 eetlepels crème fraîche
  • Versgemalen peper en zout

Benodigde materialen

Frituurpan

Zoek een recept

Eiwit kloppen