Kroketjes van tomatenstamppot met feta en pijnboompitten

  • Lunchgerecht
  • 30 minuten
  • 4 personen
  • Wereldkeuken

Bereidingswijze:

  1. Rooster de pijnboompitten in een droge, hete koekenpan goudbruin.
  2. Meng de stamppot met de feta, oregano, pijnboompitten en 1 eetlepel losgeklopt ei. Vorm er gelijke porties van en rol met een koele hand tot kroketjes. Rol deze eerst door de bloem, dan door het ei en ten slotte door het paneermeel.
  3. Leg de kroketjes eventueel 30 minuten in de diepvries om op te stijven of frituur ze direct. Verhit de frituurolie tot 180ºC en frituur hierin de kroketjes om en om goudbruin.

Ingrediënten

  • 100 gram pijnboompitten
  • 500 gram gekoelde tomatenstamppot
  • 100 gram verbrokkelde feta
  • 1 eetlepel gedroogde oregano
  • 2 losgeklopte eieren
  • 50 gram bloem
  • 200 gram paneermeel
  • 500 ml. frituurolie

Zoek een recept