Kwarkmuffins met warme ananassaus

/5
 

8 beoordelingen

  • Gebak en koek
  • 35 minuten
  • 4 personen

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180°C. Klop de eieren los. Voeg de zonnebloemolie, de kwark en de suiker toe en klop dit mengsel glad. Voeg het zelfrijzend bakmeel en de rozijnen toe en spatel alles voorzichtig door elkaar.
  2. Schep 2-3 eetlepels beslag in de cakevormpjes of in de muffinplaat. Bak de muffins in het midden van de oven in circa 20 minuten lichtbruin. Laat ze 5 minuten in de vormpjes of plaat op het rooster afkoelen.
  3. Verwarm intussen de ananasjam zonder te koken. Meng de marasquin erdoor en presenteer deze saus bij de muffins.

Tips:

Vervang Vruchtenkwark door Vanillekwark of Milde kwark, en marasquin door appelsap.

Ingrediënten

  • 4 eieren
  • 100 milliliter zonnebloemolie
  • 200 gram Vruchtenkwark banaan of perzik
  • 75 gram suiker
  • 225 gram zelfrijzend bakmeel
  • 75 gram blanke rozijnen
  • 1 pot ananasjam
  • 1 eetlepel marasquin of passievruchtenlikeur

Benodigde materialen

Papieren cakevormpjes of muffinplaat, oven

Zoek een recept