Kwarktaart met honing en amandelen

/5
 

11 beoordelingen

  • Gebak en koek
  • 40 minuten
  • 6 personen

Bereidingswijze

  1. Doe de bloem met de in blokjes gesneden boter in een kom. Voeg de suiker en het zout toe en wrijf met de vingertoppen tot een kruimelig mengsel.
  2. Voeg de eierdooier en een paar lepels koud water toe en kneed kort tot een samenhangend deeg. Voeg niet meer water toe dan nodig is. Het deeg kan ook in de foodprocessor worden gemaakt.
  3. Maak er een afgeplatte bal van en laat die verpakt in plastic folie een uur in de koelkast rusten. Rooster de amandelen voor de vulling in een licht ingevette koekenpan tot ze beginnen te kleuren, laat ze op een bord afkoelen en hak ze niet te fijn.
  4. Verwarm de oven voor op 180°C. Rol het deeg op een met bloem bestrooid werkvlak uit tot een ronde lap van circa 30 cm doorsnee en bekleed daarmee de ingevette vorm.
  5. Prik de deegbodem met een vork in, bekleed met een velletje bakpapier en verzwaar met de gedroogde bonen om te voorkomen dat de deegbodem gaat rijzen. Zet de vorm circa 15 minuten in de voorverwarmde oven en verwijder het papier en de bonen (de bonen kunnen voor hetzelfde doel worden hergebruikt).
  6. Klop intussen in een kom de kwark, de honing, de eieren, het citroensap, de kruiden en de amandelen door elkaar. Schep het mengsel in de voorgebakken taartbodem en schuif de taart nog 30 minuten in de voorverwarmde oven tot de vulling is gestold.
  7. Bestrooi voor het serveren met poedersuiker en kaneel.

Ingrediënten

  • 200 gram bloem
  • 150 gram koude boter
  • 50 gram boter
  • 1 mespunt zout
  • 1 eidooier
  • 150 gram gepelde amandelen
  • 250 gram kwark
  • 4 eetlepels honing
  • 2 eieren
  • 2 eetlepels citroensap
  • 1 theelepel koekkruiden (speculaaskruiden) of kaneel
  • Poedersuiker en kaneel om te bestrooien

Benodigde materialen

bakpapier, producten voor blindbakken, oven

Zoek een recept

Kooktechnieken

  • Basisdeeg bereiden

  • Blind bakken