Lasagne al forno

/5
 

16 beoordelingen

  • Hoofdgerecht
  • 90 minuten
  • 4 personen
  • Italiaans

Bereidingswijze:

  1. Ontvel de verse worst en verbrokkel het vlees.
  2. Fruit voor de tomatensaus de ui, wortel en bleekselderij 3-5 minuten in een scheutje olijfolie in een braadpan.
  3. Voeg het gehakt en de worst toe en bak het rul.
  4. Schenk de wijn erbij en laat de alcohol verdampen.
  5. Voeg de gezegde tomaten, het laurierblaadje, zout en peper toe. Doe het deksel op de pan en laat de saus circa 30 minuten pruttelen. Roer af en toe door.
  6. Smelt voor de bechamelsaus de boter in een steelpan. Voeg de bloem toe en roer circa 1 minuut.
  7. Schenk de melk er beetje bij beetje bij. Roer goed zodat er geen klontjes ontstaan.
  8. Blijf roeren tot de saus bindt in 4-5 minuten. Breng op smaak met nootmuskaat, zout en peper.
  9. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  10. Schep een laagje tomatensaus en bechamelsaus in de schaal. Leg er een laag lasagnevellen op. Schep op de lasagnevellen een laag tomatensaus en bechamelsaus. Ga zo verder tot de ingredienten op zijn. Eindig met een laag tomatensaus en bechamelsaus.
  11. Verdeel de mozzarella over de lasagne.
  12. Bak de lasagne 30-35 minuten in het midden van de oven. Haal de lasagne uit de oven en serveer.

Tip: Vervang mozzarella door geraspte pecorino.

Ingrediënten

  • 2 pakken gedroogde lasagnevellen
  • 200 gram mozzarella, in plakjes
  • 250 gram verse worst (saucijsjes of braadworst)
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 wortel, in kleine blokjes
  • 1 stengel bleekselderij, in kleine stukjes
  • Extra vergine olijfolie
  • 250 gram rundergehakt
  • 1/2 glas rode wijn
  • 500 gram gezeefde tomaten
  • 1 laurierblaadje
  • 50 gram boter
  • 50 gram bloem
  • 500 ml melk
  • Nootmuskaat

Benodigde materialen

Ovenschaal ingevet, oven

Zoek een recept