Lasagne van aubergine

/5
 

0 beoordelingen

  • Hoofdgerecht
  • 40 minuten
  • Vegetarisch
  • 4 personen
  • Wereldkeuken

Bereidingswijze:

  1. Bestrijk de aubergineplakken dun met olijfolie en rooster ze 2 minuten per kant in een hete grill- of koekenpan.
  2. Verhit 2 eetlepels olijfolie en fruit hierin de sjalotjes.
  3. Schep de noten, het broodkruim en het chilipoeder erdoor en roerbak circa 2 minuten.
  4. Bestrooi de aubergineplakken met zout en peper en bestrijk ze met crème fraîche. Leg 1 laag in een schaal. Verdeel hierover een laagje noten-broodmengsel en leg daar tomatenreepjes op.
  5. Herhaal deze laagjes en dek de bovenkant af met aubergine. Garneer met tomatenreepjes.

Variatie:

Vervang de crème fraîche door 250 gram roomkaas, gemengd met 100 ml melk.

Ingrediënten

  • 3 aubergines (in dunne plakken)
  • 100 milliliter olijfolie
  • 3 sjalotjes (gesnipperd) of
  • 1 middelgrote ui (gesnipperd)
  • 200 gram gemengde noten (grof gehakt)
  • 4 sneeën meergranenbrood (verkruimeld) of
  • 4 sneeën volkorenbrood (verkruimeld)
  • mespunt chilipoeder of
  • mespunt paprikapoeder
  • 400 milliliter crème fraîche (losgeklopt) of
  • 400 milliliter demi crème fraîche
  • 12 gedroogde tomaten op olie (in reepjes)

Zoek een recept

Ui snipperen