Lasagne met beenham

/5
 

22 beoordelingen

  • Hoofdgerecht
  • 50 minuten
  • 4 personen
  • Italiaans

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 175°C met de grillstand aan.
  2. Maak alle groenten schoon en snijd in kleine stukjes. Haal de blaadjes van de takjes oregano en snijd fijn.
  3. Verwarm een scheutje olijfolie in een ruime hapjespan en fruit er de groenten met de oregano in aan. Voeg de sugocasa tomatensaus toe en laat het geheel nog even zachtjes pruttelen.
  4. Snijd de beenham in mooie, dunne plakken.
  5. Schenk een laag van de groenten met tomatensaus op de bodem van een ovenschaal, dek af met lasagnevellen en bekleed met plakjes beenham, schenk er wat besciamellasaus over en dek weer af met lasagnevellen. Maak op deze manier laagjes tot de ovenschaal gevuld is en alle ingrediënten zijn gebruikt.
  6. Eindig met een laagje besciamella en bestrooi eventueel nog met wat geraspte kaas.
  7. Plaats in de voorverwarmde oven en bak in ongeveer 35-45 minuten gaar.

Ingrediënten

  • beenham (rauw), 1 stuk à 600 gram
  • lasagnevellen, 12 stuks
  • Grand’Italia Sugocasa, 1 fles à 690 gram
  • Grand’Italia Besciamella, 1 pot à 400 gram
  • winterwortel, 1 stuk
  • prei, 1 stuk
  • venkel, 1 stuk
  • oregano, 6 takjes
  • olijfolie
  • optioneel: geraspte kaas
  • versgemalen peper
  • zout

Benodigde materialen

oven

Zoek een recept