Lasagnette met tomatensaus en mozzarella

/5
 

0 beoordelingen

  • Hoofdgerecht
  • 25 minuten
  • 4 personen
  • Italiaans

Bereidingswijze:

  1. Snijd de lasagnebladen in de lengte in 4 linten en kook ze volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Bewaar een kopje van het kookvocht.
  2. Maal intussen de zongedroogde tomaatjes, knoflook, tomaten en Parmezaanse kaas fijn in een keukenmachine. Voeg de olijfolie en een scheutje kookvocht toe en meng tot een smeuïge saus.
  3. Verhit een koeken- pan op middelhoge stand en schep de tomatensaus erin. Warm kort door en laat de spinazie erin slinken.
  4. Giet de lasagnette af en schep door de tomatensaus. Verdeel de basilicum en mozzarella erover en besprenkel met wat olijfolie.

Ingrediënten

  • 250 gram lasagnebladen, koelvers
  • 1 potje zongedroogde tomaatjes, uitgelekt
  • 1 teentje knoflook, fijngehakt
  • 2 tomaten, in kwarten
  • 50 gram parmezaanse kaas, geraspt
  • 6 eetlepels olijfolie + extra om te besprenkelen
  • 600 gram verse spinazie, panklaar
  • Handje basilicum, fijngehakt
  • 2 bollen (buffel)mozzarella, in stukken gescheurd

Zoek een recept