Lente lasagne met gerookte zalm

/5
 

33 beoordelingen

  • Hoofdgerecht
  • 40 minuten
  • Asperges
  • 4 personen
  • Italiaans

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 185°C op de grillstand.
  2. Schil de asperges grondig, snijd er de kontjes af en zet ze net onder met water in een ruime pan. Breng aan de kook, neem van het vuur en laat iets afkoelen.
  3. Schaaf de geschilde winterwortel of bospeen met behulp van een keukenschaaf, keukenmachine of een mandoline tot lange en dunne sliertjes.
  4. Verwarm een beetje olijfolie in een hapjespan en smoor er kort de spinazie in aan. Kruid met zout en peper.
  5. Leg een laagje van de witte asperges op de bodem van een ovenschaal en lepel er wat besciamellasaus over.
  6. Dek af met enkele lasagnevellen en maak nu een laagje van de gesmoorde spinazie. Dek af met wat gerookte zalm en geschaafde wortel en lepel hier ook wat saus over. Dek opnieuw af met een laagje lasagnevellen en ga zo door tot alle ingrediënten zijn gebruikt.
  7. Bestrooi de lasagne met geraspte kaas en laat in ongeveer 20 minuten mooi gratineren en heet worden in de voorverwarmde oven.

Ingrediënten

  • 1 kilo witte asperges
  • 1 stuk winterwortel of 1/2 bos bospeen
  • 200 gram gewassen spinazie
  • ½ eetlepel olijfolie
  • 400 gram Grand’Italia besciamellasaus
  • 250 gram Grand’Italia lasagnevellen
  • 400 gram gerookte zalm
  • 100 gram geraspte belegen kaas
  • Versgemalen peper
  • Zout

Benodigde materialen

Oven, keukenschaaf, hapjespan, ovenschaal

Zoek een recept

Witte asperges bereiden