Limoen-appelcake

/5
 

3 beoordelingen

  • Gebak en koek
  • 140 minuten
  • 4 personen
  • Wereldkeuken

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven voor op 160oC.
  2. Laat de boter smelten en klop met een mixer de suiker, sap van 1 limoen en -rasp erdoorheen.
  3. Voeg een voor een de eieren toe en blijf op hoge snelheid een paar minuten kloppen.
  4. Klop in gedeeltes het bakmeel erdoor tot een glad en luchtig beslag.
  5. Snijd de appel in vieren en verwijder het klokhuis. Snijd de parten in dunne schijfjes. Snijd de schijfjes vervolgens in stukjes en schep de appel door het beslag.
  6. Giet het beslag in de taartvorm en bak in het midden van de oven in 50-60 minuten gaar en goudbruin. Controleer de gaarheid door er een satéprikker in te steken, als deze er schoon uitkomt is de cake gaar.
  7. Laat afkoelen op een rooster en stort de cake op een bord.
  8. Roer de poedersuiker eerst los met een paar druppels limoensap (sap van halve limoen) en voeg eventueel geleidelijk iets meer sap toe tot het glazuur glanzend en licht vloeibaar is.
  9. Giet het glazuur langzaam over de cake en leg de schijfjes limoen erop.
  10. Laat het glazuur hard worden.

Ingrediënten

  • 150 gram gezouten boter
  • 150 gram witte basterdsuiker
  • Sap van 1,5 limoen en rasp van 1 limoen
  • 4 eieren
  • 150 gram zelfrijzend bakmeel, gezeefd
  • 1 friszure appel, geschild
  • Dunne schijfjes limoen
  • 100 gram poedersuiker

Benodigde materialen

Oven, taartvorm van 20 cm Ø of cakeblik ingevet

Zoek een recept