Maaltijdsalade van couscous, trio sla en gegrilde kip

/5
 

8 beoordelingen

  • Salade
  • 20 minuten
  • 4 personen

Bereidingswijze:

  1. Breng de bouillon aan de kook en doe de couscous in een kom. Schenk er de hete bouillon over, dek af met een deksel en laat 10 minuten wellen.         
  2. Roer af en toe door met een vork en voeg er fijngesneden tomaatjes en de helft van de peterselie aan toe. Kruid met versgemalen peper en eventueel een snufje zout.
  3. Snijd de kipfilets in dunne reepjes en kruid met versgemalen peper.
  4. Grill de reepjes kipfilet in een gloeiendhete grillpan. Als deze heet genoeg is, hoef je geen of vrijwel geen vetstof te gebruiken. Als ze dun genoeg zijn gesneden, zijn ze ook zo gaar.  
  5. Schil de mango, snijd het vruchtvlees langs de schil af en snijd in reepjes.       
  6. Snijd de avocado’s doormidden, verwijder de pit en lepel er het vruchtvlees uit. Snijd in repen.
  7. Pluk de blaadjes van de triosla in grove stukken.   
  8. Meng de yoghurt met de rest van de peterselie en kruid met zout en versgemalen peper.
  9. Verdeel de couscous over een mooie schaal en strooi er de geplukte sla over.    
  10. Schep er speels de mango, de avocado en de gegrilde kip op en schenk er rijkelijk de yoghurtdressing over.

Ingrediënten

  • 1 krop triosla
  • 4 kipfilets
  • 400 gram couscous
  • 6 deciliter kippen- of groentenbouillon
  • 8 fijngesneden zongedroogde tomaatjes
  • 1 mango
  • 2 avocado's
  • 8 eetlepels magere yoghurt

Zoek een recept