Maaltijdsalade met spinazie, avocado, gerookte kipfilet en geitenkaas

/5
 

0 beoordelingen

  • Hoofdgerecht
  • 15 minuten
  • 1 personen

Bereidingswijze

  1. Was de spinazie, snijd in reepjes en doe in een grote schaal.
  2. Verhit een pan zonder olie, rooster de pijnboompitten en haal uit de pan.
  3. Snijd de gerookte kip in plakjes.
  4. Maak een dressing door de witte wijnazijn, olijfolie, mosterd, zout en peper te mengen.
  5. Snijd de avocado door de helft, verwijder de pit en haal het vruchtvlees eruit.
  6. Halveer de cherrytomaatjes en snijd de avocado in plakjes, meng samen met de gerookte kipfilet en de spinazie.
  7. Meng ook de dressing door de salade en verkuimel de geitenkaas erover.
  8. Garneer ten slotte met de pijnboompitten.

Ingrediënten

  • 75 gram spinazie
  • 4 cherrytomaatjes
  • 50 gram gerookte kip
  • 1/2 avocado
  • 25 gram geitenkaas
  • 15 gram pijnboompitten
  • 1/2 eetlepel witte wijnazijn
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 mespunt mosterd
  • 1 snufje zout
  • 1 snufje peper

Zoek een recept