Mango sticky rice

/5
 

0 beoordelingen

  • Nagerecht
  • 30 minuten
  • 4 personen
  • Aziatisch

Bereidingswijze

  1. Week de kleefrijst in koud water volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Kook de rijst in 300 ml kokosmelk met 100 ml water, 2 eetlepels suiker en 1 theelepel zout. Laat nog 15 minuten afgedekt staan.
  3. Kook de rest van de kokosmelk met 1 eetlepel suiker tot de helft in.
  4. Schil de mango’s en snijd het vruchtvlees in dunne plakjes.
  5. Vul het kommetje met de rijst en keer om op een bord. Herhaal dit op de andere borden.
  6. Rooster de noten in een droge, hete koekenpan. Verdeel de kokossaus over de rijst, leg de mango ernaast en bestrooi met de noten.

Tips:

  • Vervang de kleefrijst door sushi- of risottorijst. Deze hoeft niet geweekt te worden.
  • Serveer met kokosmakronen. Verwarm de oven voor op 170ºC. Meng 4 eiwitten met 200 gram suiker, 200 gram gemalen kokos en de rasp van 1 limoen. Vorm er koekjes van en leg met tussenruimte op een bakplaat met bakpapier. Bak in de oven in circa 15 minuten gaar en lichtbruin.

Ingrediënten

  • 300 gram kleefrijst (toko)
  • 400 ml kokosmelk
  • 3 eetlepels suiker
  • 2 rijpe mango's
  • 75 gram ongezouten pecannoten of pinda's

Benodigde materialen

Ingevet timbaaltje of klein kommetje

Zoek een recept

Mango schillen