Mediterrane hamquiche

/5
 

4 beoordelingen

  • Hoofdgerecht
  • 70 minuten
  • 4 personen
  • Wereldkeuken

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200°C.
  2. Bekleed de bakvorm met bladerdeeg en prik de deegbodem hier en daar in met een vork.
  3. Verhit de olijfolie en roerbak hierin de paprika en broccoli 4 minuten. Pers de knoflook erboven en voeg de tijm toe.
  4. Verdeel de groenten met de hamreepjes en fetablokjes over de deegbodem.
  5. Klop de eieren los met de crème fraîche, zout en peper. Giet het eimengsel over de vulling in de vorm.
  6. Bak de taart in het midden van de oven in 45-50 minuten goudbruin en gaar. 

Tips:
- Vervang feta door roomkaas of jonge kaas  

- Neem in plaats van tijm, Provençaalse kruiden.

Ingrediënten

  • 6 plakjes bladerdeeg, ontdooid
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 rode paprika, in smalle reepjes
  • 250 g broccoli, in miniroosjes, stelen gehakt
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 1 eetlepel gehakte tijm (vers of diepvries) of 1 theelepel gedroogd
  • 200 gram hamreepjes
  • 200 gram feta, in blokjes
  • 4 eieren
  • 200 milliliter crème fraîche of kookroom
  • Zout
  • versgemalen peper

Benodigde materialen

Oven, quichevorm of springvorm

Zoek een recept