Mie met paddenstoelen en Chinese kool

/5
 

5 beoordelingen

  • Hoofdgerecht
  • 25 minuten
  • Vegetarisch
  • 4 personen
  • Wereldkeuken

Bereidingswijze:

  1. Kook de mie volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en spoel onder koud water.
  2. Verhit 2 eetlepels olie in een wok en bak hierin de ui, paddenstoelen, knoflook en rode peper. Schep dit mengsel uit de pan.
  3. Voeg de rest van de olie toe en roerbak hierin de kool met de ketjap 3-4 minuten.
  4. Rooster de pinda’s in een droge hete koekenpan.
  5. Voeg het paddenstoelenmengsel en de mie toe aan de kool, schep om en verwarm kort.
  6. Bestrooi de wokschotel met de pinda’s en de bosui.

Variatie:

Vervang de Chinese kool door prei. Bestrooi met cashewnoten in plaats van pinda’s.

Ingrediënten

  • 250 gram eiermie
  • 4 eetlepels arachideolie of
  • 4 eetlepels wokolie
  • 1 ui (gesnipperd)
  • 250 gram gemengde paddenstoelen zoals
  • kastanjechampignon en/of
  • oesterzwam
  • 2 teentjes knoflook (fijngehakt)
  • 2 rode pepers (in smalle reepjes, zonder zaadjes)
  • 500 gram Chinese kool (in repen)
  • 2 eetlepels ketjap manis of
  • 2 eetlepels sojasaus
  • 100 gram pinda's
  • 1 lente-/bosui (in ringetjes)

Zoek een recept