Mini frittata

/5
 

8 beoordelingen

  • Hoofdgerecht
  • 40 minuten
  • 9 personen
  • Italiaans

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven voor op 200°C.
  2. Klop de eieren los met de kookroom, zout en peper.
  3. Verdeel het eimengsel in 3 porties. Voeg aan 1 portie de oude kaas, rauwe ham en gedroogde tomaten toe. Schep door de tweede portie de roomkaas, rode peper en peterselie. Meng de overige ingrediënten door de laatste portie.
  4. Verdeel de 3 eimengsels over de vormpjes zodat deze voor 2/3 gevuld zijn.
  5. Bak 20-25 minuten in het midden van de oven tot het ei gestold is.

Tips

Vervang de rauwe ham door salami of gerookte spekreepjes.
Voeg rode paprika toe in plaats van rode peper.

Ingrediënten

  • 12 eieren
  • 6 eetlepels kookroom of melk
  • 50 gram geraspte oude kaas
  • 75 gram rauwe ham, in smalle reepjes
  • 5 gedroogde tomaten op olie, in reepjes
  • 50 gram roomkaas naturel
  • 1 rode peper, zonder zaadjes, fijngehakt
  • 2 eetlepels peterselie, gehakt
  • 50 gram spinazie, gehakt (of diepvries bladspinazie)
  • 2 eetlepels pijnboompitten, geroosterd
  • 100 ml Griekse yoghurt

Benodigde materialen

Oven, 9 eenpersoons soufflébakjes, ingevet

Zoek een recept