Mini-lasagne met asperges, ham en geitenkaas

/5
 

0 beoordelingen

  • Voorgerecht
  • 30 minuten
  • 4 personen
  • Wereldkeuken

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven voor op 200°C. Snijd daarna een stukje van de onderkant van de asperges en kook de asperges 4-5 minuten en laat ze uitlekken.
  2. Klop de crème fraîche met de geitenkaas en Italiaanse kruiden en voeg peper naar smaak toe.
  3. Leg een vel lasagne met daarop een dubbelgevouwen plak ham in de ovenschaal. Verdeel de helft van de asperges erover met daarop een eetlepel van de crème fraîche met geitenkaas.
  4. Leg het volgende lasagnevel er schuin op. Leg daarop weer ham, asperges en de helft van het overgebleven crème-fraîchemengsel.
  5. Dek af met de laatste lasagne en bestrijk met de rest van de crème fraîche. Bak de lasagne 10-15 minuten in het midden van de oven. Bestrooi met de bieslook.

Tip:

  • Kun je geen koelverse lasagne vinden? Neem dan gedroogde bladen en kook deze volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Laat uitlekken over de rand van een vergiet of zeef, daarna kun je ze g ebruiken voor dit recept.

Ingrediënten

  • 400 gram geschilde asperges
  • 200 ml crème fraîche
  • 100 gram verkruimelde geitenkaas
  • 1 theelepel Italiaanse kruiden
  • 3 koelverse lasagnebladen
  • 8 plakken been- of achterham
  • 1 eetlepel gehakte bieslook

Benodigde materialen

Ingevette kleine ovenschaal

Zoek een recept