Muffin met frambozen en amandelen

/5
 

6 beoordelingen

  • Gebak en koek
  • 30 minuten
  • 4 personen

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200°C. Zet een muffinvorm met papieren vormpjes klaar.
  2. Meng bakmeel, amandelschaafsel, bakpoeder en suiker met elkaar. Meng de karnemelk met het ei en de boter en giet dit bij de droge ingrediënten. Voeg eventueel wat amandelessence toe.
  3. Roer met een vork losjes door. Het is niet de bedoeling dat alles goed wordt vermengd, er mogen juist veel klontjes in het beslag zitten, want die zorgen voor luchtigheid. Schep de frambozen er voorzichtig door.
  4. Verdeel het beslag over de vormpjes. Bak ze in het midden van de oven in 20 minuten goudbruin en gaar

Ingrediënten

  • 250 gram zelfrijzend bakmeel
  • 25 gram amandelschaafsel
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 75 gram suiker
  • 200 milliliter karnemelk
  • 1 ei losgeklopt
  • 75 gram boter (gesmolten)
  • 100 gram frambozen, vers of diepvries
  • evt. paar druppels amandelaroma

Benodigde materialen

muffinvormpjes, papieren vormpjes en oven

Zoek een recept