Nazomerstoofpotje van riblappen

/5
 

26 beoordelingen

  • Hoofdgerecht
  • 165 minuten
  • 4 personen

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 175°C.
  2. Snijd de riblappen in niet te grote blokjes.
  3. Verwarm 2 eetlepels zonnebloemolie in een ruime hapjespan en bak er het vlees stevig in aan. Voeg de rode ui en de knoflook toe en bak even mee. Kruid het geheel met zout en peper.
  4. Blus de pan af met de inhoud van de 2 flesjes bier, voeg ook de barbecuesaus toe en breng het geheel tegen de kook. Draai het vuur lager en laat zo’n 2,5 uur zachtjes pruttelen.
  5. Voeg het laatste half uur de cranberry's toe aan het stoofpotje.
  6. Borstel de aardappels goed schoon, snijd ze in stukken en leg ze in een ovenschaal. Voeg er de rest van de zonnebloemolie, de tijm en de rozemarijn aan toe en kruid met zout en peper. Hussel door elkaar en plaats in de oven.
  7. Laat de aardappels in zo’n 35-40 minuten mooi roosteren, maar schep ze wel af en toe om.
  8. Serveer het stoofpotje met de geroosterde aardappels.

Ingrediënten

  • riblappen, 800 gram
  • rode ui (in halve ringen), 2 stuks
  • knoflook (fijngesneden), 2 teentjes
  • zonnebloemolie, 4 eetlepels
  • kriekbier, 2 flesjes
  • barbecuesaus, 4 eetlepels
  • gedroogde cranberry's, 4 eetlepels
  • vastkokende aardappels, 800 gram
  • verse rozemarijn, 4 takjes
  • verse tijm, 6 takjes
  • versgemalen peper
  • zout

Zoek een recept