Olie van groene kruiden

/5
 

0 beoordelingen

  • Bijgerecht
  • 15 minuten
  • 4 personen

Bereidingswijze:

  1. Breng in een ruime pan water met een flinke snuf zout aan de kook.  
  2. Voeg de groene kruiden toe en kook deze 1 minuut in het kokende water, giet af en spoel direct goed koud onder de kraan.
  3. Laat de kruiden uitlekken, knijp er het water uit of draai ze droog in de slacentrifuge.  
  4. Schep de uitgelekte kruiden met de knoflook en de olijfolie in de blender en draai volledig glad.
  5. Kruid eventueel met wat versgemalen peper en een snufje zout.
  6. De kruidenolie is een week houdbaar in de koelkast, maar je kunt deze ook in ijsblokzakjes schenken en dan invriezen om later te gebruiken. Je kunt dan gewoon een “ijsblokje” kruidenolie ontdooien.

Ingrediënten

  • 1 bakje verse peterselie
  • 1 bakje verse bieslook
  • 1 bakje verse basilicum
  • 2 teentjes knoflook (gepeld)
  • 4 deciliter goede olijfolie
  • Versgemalen peper
  • Zout

Zoek een recept