Oosterse zalm-venkelspiesjes

/5
 

1 beoordelingen

  • Hoofdgerecht
  • 15 minuten
  • 4 personen
  • Wereldkeuken

Bereidingswijze:

  1. Snijd mooie blokjes van de verse zalm, schenk er de helft van de teriyakisaus over en laat even marineren.
  2. Snijd het loof van de venkel en houd dit apart. Snijd de kern weg uit de groente en snijd de venkel in stukken ter grootte van de zalm.
  3. Blancheer de venkel enkele minuten in kokend water, giet af, spoel koud en schenk er de rest van de teriyakisaus over.
  4. Prik de zalm en de venkel om en om aan kleine prikkertjes en bestrooi met het sesamzaad en het achtergehouden loof.
  5. Bak de spiesjes 5-7 minuten in je gourmetpannetje tot ze mooi gekleurd en licht gekaramelliseerd zijn.

Ingrediënten

  • 200 gram verse zalmfilet (zonder vel)
  • 1 venkel
  • 2 eetlepels sesamzaad
  • 4 eetlepels teriyakisaus
  • 1 eetlepel zonnebloemolie
  • zout
  • versgemalen peper

Zoek een recept