Ovenschotel van witlof met gehakt, ricotta en walnoten

/5
 

11 beoordelingen

  • Hoofdgerecht
  • 35 minuten
  • 4 personen
  • Wereldkeuken

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven voor op 175°C bij de grillstand.
  2. Maak de stronkjes witlof schoon, snijd in de lengte doormidden en verwijder de harde kern.
  3. Verwarm de helft van de zonnebloemolie in een anti-kleefpan en bak er de gehalveerde witlof om en om in aan met de tijm tot ze mooi beginnen te kleuren. Kruid met zout en peper en verdeel over de bodem van een ovenschaal.
  4. Bak in dezelfde pan met een extra scheutje zonnebloemolie het gehakt mooi goudbruin en rul en kruid eveneens met zout en peper.
  5. Verdeel het gehakt over de witlof en schep er lepeltjes van de ricotta over.
  6. Bestrooi met de walnoten en plaats de ovenschaal zo’n 15-20 minuten in de voorverwarmde oven, zodat de ricotta mooi uitloopt en de witlof gaar wordt.
  7. Je kunt deze ovenschotel serveren met gebakken aardappelen of als variatie kun je de bodem van de schaal insmeren met een laag aardappelpuree voordat je er de witlof in legt.

Ingrediënten

  • 4 stronkjes witlof
  • 250 gram half-om-half gehakt
  • 2 eetlepels zonnebloemolie
  • 4 takjes verse tijm
  • 250 gram ricotta
  • 4 eetlepels walnoten
  • Versgemalen peper
  • Zout

Benodigde materialen

Oven

Zoek een recept