Pane con tapenade

/5
 

3 beoordelingen

  • Hapje
  • 15 minuten
  • Spaans

Voor 10-12 hapjes

Bereidingswijze:

  1. Snijd het ciabattabrood in dunne plakken en leg ze op een ovenrekje.
  2. Rooster de plakjes brood in de voorverwarmde oven van 180°C gedurende ongeveer 5 minuten. Draai de sneetjes brood halverwege om.
  3. Snijd de groene olijven grof en doe ze met de venkel, de zongedroogde tomaat, de salie, de peterselie en de ansjovis in de kom van de keukenmachine.
  4. Laat kort draaien en voeg de olijfolie toe.
  5. Draai nog kort, zodat een tapenade ontstaat en breng op smaak met de versgemalen peper.
  6. Serveer de toastjes met de tapenade.

Ingrediënten

  • 1/2 ciabattabrood
  • 150 gram groene olijven
  • 1 eetlepel peterselie, fijngesneden
  • Mespuntje gedroogde salie
  • 1/4 venkel, grofgesneden
  • 3 zongedroogde tomaatjes op olie
  • 3 ansjovisfilet op olie
  • 1 dl olijfolie
  • 1 teentje verse knoflook
  • Peper uit de molen

Zoek een recept