Pane con tomate met sissende garnalen

/5
 

3 beoordelingen

  • Hapje
  • 30 minuten
  • Spaans

Voor 4-8 hapjes

Bereidingswijze:

  1. Laat de garnalen ontdooien in koud water of in de koelkast en dep ze goed droog.
  2. Snijd het ciabattabrood in dunne plakjes en rooster ze in de broodrooster of in de voorverwarmde oven van 175°C.
  3. Snijd de tomaten in de lengte doormidden en pers 2 teentjes knoflook.
  4. Wrijf de geroosterde sneetjes brood helemaal in met de gesneden tomaat en de uitgeperste knoflook en besprenkel met een beetje olijfolie.
  5. Snijd de rest van gepelde knoflook in heel dunne plakjes.
  6. Verwijder het steeltje en het zaad van de rode peper en snijd in dunne ringen.
  7. Hak de peterselie zo fijn mogelijk.
  8. Verwarm de rest van de olijfolie in een ruime pan, zweet er de knoflook en de rode peper in aan gedurende ongeveer 5 minuten.
  9. Zet het vuur hoger, voeg de garnalen en het paprikapoeder toe en schep goed om met de olie. Bak 2 minuten op deze manier.
  10. Voeg de gehakte peterselie toe en schep onmiddellijk op een bord.
  11. Serveer met de pan con tomate.

Ingrediënten

  • 1/2 ciabattabrood
  • 2 tomaten
  • 4 teentjes knoflook, gepeld
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 1/2 rode peper
  • 1/2 theelepel paprikapoeder
  • 1/2 bosje peterselie
  • 500 gram cocktailgarnalen (diepvries)

Zoek een recept