Gefrituurde paprika-aardappelen met sherryroomkaas

/5
 

2 beoordelingen

  • Hapje
  • 45 minuten
  • 4 personen
  • Spaans

Bereidingswijze:

  1. Boen de ongeschilde aardappels goed schoon onder koud stromend water en snijd ze in de lengte in parten.
  2. Kook de aardappels 8 minuten in gezouten water en giet af.
  3. Bekleed een ovenschaal met bakpapier en doe er de aardappels in.
  4. Meng in een kommetje de olijfolie met de uitgeperste knoflook, het paprikapoeder, de cayennepeper en een beetje zout.
  5. Giet het mengsel over de aardappelparten en schep even door, zodat de aardappels volledig zijn bedekt met de marinade.
  6. Bak het geheel in de voorverwarmde van oven van 175°C gedurende ongeveer 15-20 minuten.
  7. Test door te prikken met een vork of de aardappels gaar zijn. Ze moeten in ieder geval mooi goudbruin zijn en een lekker korstje hebben.
  8. Breng ondertussen de peppersweetdip op smaak met de sherry en serveer dit als dip bij de patatas bravas.

Ingrediënten

  • 400 gram vastkokende aardappelen
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1,5 theelepel paprikapoeder
  • 1 mespuntje cayennepeper
  • 2 teentjes knoflook
  • Snufje zout
  • Spuitzakje peppersweet roomkaas

Zoek een recept