Parelcouscous met tuinbonen, asperges, feta en amandelen

  • Hoofdgerecht
  • 25 minuten
  • 1 personen

Bereidingswijze

  1. Breng een pan met 150 ml water en een snufje zout aan de kook en haal van het vuur zodra deze kookt.
  2. Giet het kokende water over de couscous en dek af, schep tussendoor goed om zodat al het vocht goed wordt opgenomen.
  3. Breng een pan met water aan de kook en doe hier de tuinbonen in.
  4. Snijd de asperges in 3 gelijke stukken en voeg deze aan het water met de tuinbonen toe als dit kookt. Kook dit samen beetgaar.
  5. Laat de kaasblokjes uitlekken in een vergiet en vang de olie op.
  6. Snijd de komkommer in blokjes.
  7. Giet de asperges en bonen goed af.
  8. Voeg de couscous, bonen, asperges en komkommer samen.
  9. Rasp de schil van de citroen en pers de citroen uit.
  10. Meng de rasp en het sap van de citroen met 1,5 eetlepel opgevangen olie van de kaasblokjes.
  11. Schep de dressing door de couscous met groenten.
  12. Verdeel de kaasblokjes en amandelen over de couscous bij consumptie.

Ingrediënten

  • 75 gram parelcouscous
  • 150 gram diepvries tuinbonen
  • 50 gram groene asperges
  • 1/4 komkommer
  • 40 gram feta op kruidenolie
  • 1/4 citroen
  • 25 gram amandelen

Benodigde materialen

Vergiet

Zoek een recept