Pastaschelpjes met spinaziepesto en groene asperges

/5
 

1 beoordelingen

  • Hoofdgerecht
  • 30 minuten
  • Asperges
  • 4 personen
  • Italiaans

Bereidingswijze:

  1. Kook de pasta beetgaar, giet af en schep terug in de pan.
  2. Bestrijk intussen de asperges met olie en gril ze in een hete grillpan kort en op een hoge stand rondom bruin.
  3. Giet de room bij de pasta en breng op een hoge stand al roerend aan de kook.
  4. Snijd de asperges in gelijke schuine stukken.
  5. Schakel de warmtebron uit en schep de pesto door de warme pasta (voeg naar smaak meer pesto toe).
  6. Bestrooi met de Parmezaanse kaas en wat peper.
  7. Schep op voorverwarmde borden en verdeel de asperges erover.

Tips: Ook lekker met een spinazie-amandelpesto van lichtgeroosterde amandelen, grof gehakte knoflook, spinazie, citroenrasp, milde olijfolie, Parmezaanse kaas en zout en peper naar smaak.

Ingrediënten

  • 300 gram pastaschelpjes
  • 400 gram groene asperges of courgette in repen
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 150 ml room
  • 3 eetlepels pesto
  • 20 gram versgeraspte Parmezaanse kaas

Zoek een recept