Pastinaaksoep met zalm

/5
 

3 beoordelingen

  • Soep
  • 35 minuten
  • 4 personen
  • Wereldkeuken

Bereidingswijze:

  1. Verhit de olie en fruit hierin de sjalotjes 2-3 minuten.
  2. Schep de pastinaak, appel, gember en kerrie erdoor en bak deze circa 2 minuten mee. Giet de bouillon erbij en kook zachtjes 12-15 minuten tot de pastinaak zacht is.
  3. Pureer de soep en breng op smaak met zout en peper.
  4. Verdeel de zalm en appel voor de vulling over 4 warme borden.
  5. Verwarm de soep met de crème fraîche en schep in de borden.
  6. Bestrooi met de bosui. Lekker met geroosterd wit brood.

Variatie:

  • Liever geen zalm? Kies dan voor reepjes gerookte kipfilet of ham.
  • Vervang pastinaak door koolrabi.

Ingrediënten

  • 2 eetlepels olijf- of arachideolie
  • 2 sjalotjes of 1 ui, gesnipperd
  • 500 gram pastinaak, geschild en in blokjes
  • 1 appel, geschild en in blokjes
  • 1 appel, met schil in smalle plakjes
  • Ongeveer 3 cm gemberwortel, geschild en geraspt
  • 1 theelepel kerriepoeder
  • 750 ml kippenbouillon
  • 200 ml crème fraîche
  • 2 lente-/bosuitjes, in ringetjes
  • 100 gram gerookte zalm, in smalle reepjes

Zoek een recept