Gebakken peren met kip met spiraalpasta

/5
 

14 beoordelingen

  • Hoofdgerecht
  • 20 minuten
  • Koken met Liefde Herfst
  • 4 personen
  • Italiaans

Bereidingswijze

  1. Pel en snijd de knoflook in plakjes. Schil de peren, snijd in partjes en verwijder het klokhuis. Bestrooi de kip rondom met wat peper en zout.
  2. Verhit de helft van de olie in een hapjespan en bak hierin de kipbraadsticks in ca. 5 minuten op matig hoog vuur goudbruin. Voeg de partjes peer toe en bak de kip en peer in ca. 10 minuten rondom goudbruin en gaar.
  3. Kook ondertussen de pasta volgens de aanwijzing op de verpakking gaar. Giet af.
  4. Verhit in een grote pan de rest van de olie en bak hierin de prei en de knoflook 3 minuten. Voeg het perensap en de kaas toe en laat de kaas al roerende op matig hoog vuur smelten.
  5. Zet het vuur laag en laat de saus ca. 3 minuten zachtjes pruttelen.
  6. Meng de pasta in de pan met de saus en warm goed door. Breng verder op smaak met wat peper en zout. Pluk de blaadjes van de takjes kruiden en hak eventueel grof.
  7. Verdeel de pasta over 4 diepe borden, schep de gebakken peren met kip erop of ernaast en bestrooi met de kruiden.

Ingrediënten

  • 2 teentjes knoflook
  • 4 stevige handperen
  • 400 gram kipbraadsticks
  • 6 eetlepels olijfolie
  • 400 gram spiraalpasta
  • 400 gram fijngesneden prei
  • ½ liter perensap
  • 150 gram gormas
  • 10 gram Italiaanse kruidenmix

Zoek een recept