Ceviche

/5
 

0 beoordelingen

  • Hapje
  • Spaans

Bereidingswijze:

Voor 12 stuks

  1. Kruid de kabeljauwfilet stevig met versgemalen peper en zout. Leg het vervolgens in een diepe bak en rasp de schil van een limoen en een halve sinaasappel er overheen.
  2. Pers de limoen en de sinaasappel uit en voeg het sap toe aan de kabeljauwfilet.
  3. Snipper de rode ui zo fijn mogelijk en snijd de rode peper (zonder zaad) heel fijn.
  4. Voeg samen met de fijngesneden koriander toe aan de kabeljauw en meng deze marinade even goed over de kabeljauwfilet. Laat zo’n twee à drie uur marineren. Door het zuur van het citrussap zal de kabeljauwfilet “gaar” worden.

Variatietips:

  1. Snijd de kabeljauw in dunne plakjes, prik er een stokje in en garneer met wat van de marinade, sprietjes bieslook en de fijngesneden olijven.
  2. Garneer de kabeljauw met uitgesneden partjes sinaasappel, blokjes avocado en korianderblaadjes.

Ingrediënten

  • 200 gram kabeljauw zonder vel
  • 2 stuks limoen
  • 1 sinaasappel
  • ½ rode ui
  • ¼ rode peper
  • 1 eetlepel verse koriander (fijngesneden)
  • 1 eetlepel zwarte olijven (fijngesneden)
  • 1 bakje bieslook
  • versgemalen peper
  • zout

Zoek een recept