El bistec

/5
 

3 beoordelingen

  • Hapje
  • Spaans

Bereidingswijze:

Voor 12 stuks

  1. Snijd de biefstuk in lange, rechthoekige repen van drie centimeter breed en kruid ze met het paprikapoeder, versgemalen peper en zout.
  2. Verhit olijfolie in een anti-kleef pan en laat het goed heet worden.
  3. Rooster de biefstuk kort aan alle kanten tot het mooi gekleurd is en neem direct uit de pan. Laat het vlees even rusten en snijd vervolgens kleine plakken.

Bereidingstips:

Kook de kwarteleitjes vijf minuten, pel ze en snijd doormidden. Hak de pistachenootjes fijn en halveer de olijven en kerstomaatjes. Garneer enkele blokjes biefstuk met een beetje mascarpone en de gehalveerde kwarteleitjes. Kruid nog met wat zout en peper. Steek er een prikkertje in.

Prik aan enkele prikkertjes een olijfje en een kerstomaatje en steek de prikker in de biefstuk. Bestrooi het geheel met gehakte pistachenootjes.

De mogelijkheden zijn eindeloos dus laat je ook vooral inspireren door wat je al in huis hebt en wat goed combineert. Zoals een blaadje rucola in combinatie met pesto, mozzarella en gedroogde tomaatjes.

Ingrediënten

  • 200 gram biefstuk
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 theelepel olijfolie
  • 3 kwarteleitjes
  • 1 eetlepel pistachenootjes
  • 3 kerstomaatjes
  • 2 theelepels mascarpone
  • 3 zwarte olijven
  • versgemalen peper
  • zout

Zoek een recept