El Tomate

/5
 

3 beoordelingen

  • Hapje
  • Spaans

Bereidingswijze:

Voor 12 stuks

  1. Druppel een beetje olijfolie over de sneetjes stokbrood, kruid met zout en peper rooster ze tot ze mooi krokant zijn in de voorverwarmde oven van 175°C.
  2. Snijd de tomaten in kwartjes, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in fijne blokjes.
  3. Voeg de gesnipperde ui, fijngesneden kruiden, kappertjes en knoflook toe.
  4. Kruid het geheel vervolgens met rode wijnazijn, een scheutje olijfolie, versgemalen peper en zout.
  5. Schep de tomaatjes op het brood en garneer met een blaadje basilicum.

Ingrediënten

  • 12 sneetjes stokbrood
  • 6 rijpe tomaten
  • 1 rode uit (gesnipperd)
  • 1 eetlepels kappertjes
  • scheutje rode wijnazijn
  • olijfolie
  • 2 teentjes knoflook (geperst)
  • ½ bakje basilicum (fijngesneden)
  • ½ bakje platte peterselie (fijngesneden)
  • versgemalen peper
  • zout

Zoek een recept