La Bella

/5
 

0 beoordelingen

  • Hapje
  • Spaans

Bereidingswijze:

Voor 12 stuks

  1. Rol de zalmfilet door het sesamzaad en kruid stevig met peper en zout.
  2. Verhit olijfolie in een anti-kleef pan en laat goed heet worden.
  3. Rooster de zalmfilet kort aan alle kanten tot het mooi gekleurd is en neem direct uit de pan.
  4. Laat even rusten en snijd in mooie, maar vooral niet te grote plakken. De zalm mag nog heel mooi rauw zijn van binnen.

Variatietips

  1. Blancheer de asperges enkele minuten in gezouten water en snijd in stukjes. Prik het samen met de gekookte garnalenstaarten in een plakje zalm.
  2. Snijd de appel met schil in dunne plakjes en rijg aan een prikker. Steek het geheel in de plakjes zalm en garneer met crème fraîche, foreleitjes en gesneden bieslook. Maak het af met wat peper naar smaak.
  3. Garneer de laatste plakjes zalm door er een prikkertje in te steken met rauwe ham, mini-mozzarella en gedroogde tomaat.

Ingrediënten

  • 200 gram zalmfilet zonder vel
  • 2 theelepels sesamzaad
  • 1 theelepel olijfolie
  • 4 groene asperges
  • 8 gekookte garnalenstaarten
  • ½ appel
  • 2 theelepels crème fraîche
  • 2 theelepels foreleitjes
  • 1 theelepel bieslook (fijngesneden)
  • 2 bolletjes mini-mozzarella
  • 1 plakje rauwe ham
  • 3 stukjes gedroogde tomaat
  • versgemalen peper
  • zout

Zoek een recept