Pistacheburgers met kaasdip

/5
 

0 beoordelingen

  • Bijgerecht
  • 15 minuten
  • 4 personen
  • Wereldkeuken

Bereidingswijze

  1. Verwijder de zaadlijsten van de paprika en steek sterretjes uit het vruchtvlees. Houd apart.
  2. Meng de ingrediënten voor de kaasdip.
  3. Pureer de noten grof met de kikkererwten, het ei, de bladselderij, zout en peper.
  4. Vorm er met vochtige handen burgertjes van.
  5. Verhit steeds 1 eetlepel olie in een gourmetpannetje en bak de pistacheburgers in 3-4 minuten per kant goudbruin.
  6. Leg een paprikaster, eventueel kort meegebakken, erop.
  7. Schep wat van de kaasdip erop en garneer met nog wat gehakte noten en parmezaan. Serveer de rest van de kaasdip erbij.

Ingrediënten

  • 1 gehalveerde rode paprika
  • 100 g gepelde (pistache)noten + extra om te garneren
  • 1 blikje (250 gram) uitgelekte kikkererwten
  • 1 ei
  • handje bladselderij, alleen de blaadjes
  • 4 eetlepels arachideolie
  • 200 ml yoghurt
  • 100 gram roomkaas
  • 25 gram geraspte Parmezaanse kaas
  • mespunt cayennepeper of paprikapoeder

Benodigde materialen

Uitsteekvorm ster

Zoek een recept