Pitabroodje gezond met kip

/5
 

4 beoordelingen

  • Lunchgerecht
  • 25 minuten
  • 4 personen
  • Wereldkeuken

Bereidingswijze:

  1. Bestrooi de kipfilet met paprikapoeder, zout en peper.
  2. Verhit de olie en roerbak hierin de kipreepjes in 4-5 minuten goudbruin en gaar.
  3. Meng de yoghurt met de knoflook en gyroskruiden en breng op smaak met zout en peper.
  4. Meng de tomaten- en komkommerblokjes.
  5. Rooster de pitabroodjes in een broodrooster of tussen een contactgrill.
  6. Snijd ze open tot envelopjes, verdeel er slablaadjes over en leg de kipreepjes erop.
  7. Schep de yoghurtsaus en het tomaat-komkommermengsel erop.

Variatietips:

  • Vervang de komkommer door blokjes groene paprika.
  • Bestrooi de pitabroodjes met wat feta of geraspte belegen kaas.

Ingrediënten

  • 250 gram kipfilet, in smalle reepjes
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 150 ml Griekse yoghurt
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 theelepel gyroskruiden of Italiaanse kruiden
  • 2 trostomaten, in miniblokjes
  • 1 komkommer, in miniblokjes
  • 4 pitabroodjes
  • 75 gram gemengde bladsla, iets kleiner gescheurd

Zoek een recept