Plaatpizza met gerookte kip en zongedroogde tomaat

/5
 

0 beoordelingen

  • Hapje
  • 35 minuten
  • 8 personen
  • Wereldkeuken

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200ºC.
  2. Bereid de pizzadeeg volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  3. Bestrijk een bakplaat met 1 eetlepel olijfolie. Rol het deeg dun uit en leg op de plaat.
  4. Meng in een keukenmachine de tomatenblokjes met 1 teentje knoflook, 1 handje verse basilicum en 4 zongedroogde tomaatjes tot een gladde saus en bestrijk de pizzabodem ermee.
  5. Snijd de kipfilet in stukjes en verdeel over de pizza.
  6. Leg er nog wat gehalveerde zongedroogde tomaatjes bij en verdeel de mozzarella in plakjes over de pizza.
  7. Bak de pizza in het midden van de oven in circa 20 minuten gaar.
  8. Besprenkel met olijfolie en verdeel wat basilicum erover.

Ingrediënten

  • 1 pak mix voor pizzadeeg
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 200 gram tomatenblokjes
  • 1 teentje knoflook
  • Verse basilicum
  • Zongedroogde tomaatjes
  • 1 gerookte kipfilet
  • 250 gram mozzarella

Benodigde materialen

Bakplaat

Zoek een recept