Plaattaart Tre Formaggio met gebakken ei

/5
 

1 beoordelingen

  • Hoofdgerecht
  • 30 minuten
  • 4 personen
  • Italiaans

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven voor op 185°C.
  2. Ontdooi het bladerdeeg en leg 4 x 2 plakjes half over elkaar en druk goed aan.
  3. Smeer het bladerdeeg in met de Heks’n Kaas en leg er losjes de rauwe ham op.
  4. Snijd de mozzarella in plakjes en verdeel over de plakjes bladerdeeg.
  5. Verdeel de Boursin in kleine hoopjes over de plaattaarten en rits er de tijm overheen. Kruid rijkelijk met versgemalen peper.
  6. Bak de plaattaart zo’n 15-20 minuten in de voorverwarmde oven en breek ondertussen de eieren. Scheid de eidooiers en het eiwit.
  7. Leg na 10 minuten bakken voorzichtig de eidooiers op de plaattaarten en laat verder bakken.
  8. Als het deeg mooi krokant en goudbruin is, zijn de plaattaarten klaar.
  9. Serveer ze direct uit de oven of eventueel lauwwarm.

Ingrediënten

  • 8 plakjes Koopmans Roomboter bladerdeeg
  • 4 eetlepels Heks'n Kaas
  • 4 eetlepels Boursin
  • 2 bolletjes Galbani mozzarella
  • 8 takjes verse tijm
  • 8 plakjes rauwe ham
  • 8 eieren
  • versgemalen peper

Zoek een recept