Pompoencurry met boerenkool

/5
 

0 beoordelingen

  • Hoofdgerecht
  • 35 minuten
  • Vegetarisch
  • 4 personen
  • Wereldkeuken

Bereidingswijze:

  1. Verhit de olie en bak hierin de ui met de currypasta glazig.
  2. Voeg de kokosmelk, 200 ml water en de pompoenblokjes toe en laat circa 20 minuten stoven op een lage stand.
  3. Kook intussen de rijst.
  4. Voeg de boerenkool toe aan de curry en kook nog circa 5 minuten mee.
  5. Bestrooi de curry met de koriander en cashewnoten en serveer met de rijst.

Bereidingstip

  • Vervang de zilvervliesrijst door witte rijst.

Ingrediënten

  • 2 eetlepels zonnebloemolie
  • 1 ui (gesnipperd)
  • 3 eetlepels Thaise rode currypasta
  • 400 ml kokosmelk
  • 750 gram pompoenen (geschild, in blokjes)
  • 300 gram zilvervliesrijst
  • 200 gram boerenkool (fijngesneden, panklaar)
  • 1 handje koriander (fijngehakt)
  • 75 gram cashewnoten

Zoek een recept

Pompoen schoonmaken