Portugese biefstuk

/5
 

18 beoordelingen

  • Hoofdgerecht
  • 25 minuten
  • 4 personen

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Kruid de biefstukken met peper en zout.
  3. Was de aardappels, snijd met schil in zeer dunne plakjes en verdeel over de bodem van een ovenschaal. Druppel er olijfolie overheen en kruid met peper en zout. Laat in ongeveer 15 minuten krokant en gaar worden in de voorverwarmde oven.
  4. Verwarm 2/3 van de boter in een anti-kleefpan en bak er om en om kort de biefstukken mooi bruin in. Neem uit de pan en laat rusten.
  5. Blus de pan af met de rode wijn en laat sterk inkoken, het mag bijna volledig verdampen.
  6. Voeg de crème fraîche toe en roer goed door. Breng de saus op smaak met zout en peper.
  7. Verwarm de rest van de boter in een anti-kleefpan, leg er de plakjes rauwe ham in en breek er de eitjes op. Bak er op een laag vuur spiegeleitjes van en kruid met zout en peper.
  8. Warm de gebakken biefstuk kort op in de saus en dresseer met de saus op het bord.
  9. Leg er het gebakken spiegeleitje op en serveer er de gebakken aardappeltjes bij.
  10. Bestrooi eventueel nog met wat fijngesneden peterselie.

Ingrediënten

  • 4 stuks biefstuk
  • 2 eetlepels roomboter
  • 2 deciliter rode wijn
  • 2 eetlepels crème fraîche
  • 4 plakjes rauwe ham
  • 4 scharreleieren
  • 800 gram vastkokende aardappels
  • Scheutje olijfolie
  • Versgemalen peper

Zoek een recept