Posteleinstamppot met kaas, chipolataworstjes en mosterdjus

/5
 

2 beoordelingen

  • Hoofdgerecht
  • 25 minuten
  • Koken met Liefde Lente
  • 4 personen
  • Hollands

Bereidingswijze

  1. Kook de aardappelen in een laagje water in ca. 20 minuten gaar.
  2. Snijd de worteltjes van de stengels van de postelein af. Was de postelein en laat uitlekken. Snijd de groente wat kleiner. Pel en snipper de sjalotten.
  3. Verhit 2 eetlepels olie en bak hierin de sjalotten 3–5 minuten op laag vuur.
  4. Verhit de rest van de olie in een koekenpan bak de worstjes rondom bruin, en in 6–7 minuten gaar. Schenk ½ kopje warm water in de pan en roer mosterd naar smaak door de jus.
  5. Snijd de kaas in kleine blokjes. Verwarm de melk.
  6. Stamp de aardappelen fijn. Maak met melk smeuïg. Roer er de postelein, de sjalotjes en de kaasblokjes door. Laat de stamppot op een laag vuur nog even goed doorwarmen. Breng met peper en zout op smaak.
  7. Verdeel over 4 borden, serveer de worstjes erbij en lepel er wat mosterdjus over.

Ingrediënten

  • 1 kilo geschilde kruimige aardappelen
  • 300 gram winterpostelein
  • 2-3 sjalotten
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 4 runderchipolata worstjes (à 175-180 gram)
  • ½-1 eetlepel mosterd
  • 150 gram belegen kaas
  • 2 deciliter melk

Zoek een recept