Preirolletjes met kipfilet, bospeen en courgette

/5
 

5 beoordelingen

  • Hoofdgerecht
  • 20 minuten
  • 4 personen
  • Wereldkeuken

Bereidingswijze:

  1. Verwijder het groen van de prei, snijd van het wit 8 mooie, lange linten en was deze grondig.
  2. Blancheer de preilinten 2 minuten in kokend water en spoel daarna direct koud onder stromend koud water. Laat goed uitlekken.
  3. Schil de bospeentjes, maar laat wel een beetje van het loof zitten. Snijd in de lengte doormidden.
  4. Blancheer de bospeentjes 4 minuten in kokend water, spoel goed koud en laat uitlekken.
  5. Snijd de courgette in staafjes met dezelfde dikte en lengte als de bospeen.
  6. Snijd van de kipfilet stukjes ter grootte van de courgette en bak deze kort tot ze net gaar zijn in een anti-kleefpan in de zonnebloemolie.
  7. Maak de bospeen, de courgette en de kipfilet licht aan met de pesto en kruid met zout en versgemalen peper.
  8. Leg de preilintjes op het aanrecht en verdeel er de courgette, de bospeen en de kipfilet over. Rol strak op in de prei.
  9. Bak de preipakketjes in het gourmetpannetje tot ze licht beginnen te kleuren en goed warm zijn. Reken hiervoor 4-5 minuten.

Ingrediënten

  • 1 prei
  • ½ bospeen
  • 1 courgette
  • 1 kipfilet
  • 1 eetlepel zonnebloemolie
  • 4 eetlepels O'life pesto
  • zout
  • versgemalen peper

Zoek een recept