Pulled chicken met asperges en courgette

/5
 

0 beoordelingen

  • Voorgerecht
  • 25 minuten
  • 4 personen
  • Wereldkeuken

Bereidingswijze

  1. Bestrooi de kip met de cayennepeper.
  2. Kook de kip zachtjes in de bouillon met de knoflook en gember in circa 15 minuten gaar.
  3. Schep de kip uit de pan en laat iets afkoelen. Gebruik de bouillon eventueel voor een soep.
  4. Snijd de houtachtige onderkanten van de asperges.
  5. Meng de courgette en asperges met de helft van de olijfolie.
  6. Meng de rest van de olijfolie met de ingrediënten voor de dressing en breng op smaak met zout en peper.
  7. Trek het kippenvlees met 2 vorken uit elkaar.
  8. Verhit een grillpan en rooster hierin de courgette en asperges circa 2 minuten per kant.
  9. Snijd de asperges daarna iets kleiner.
  10. Vul de slabladeren met de geraspte wortel, courgette, kip en asperges.
  11. Giet de dressing erover.

Tips:

  • Vervang de kipdijfilet door kipkarbonades.
  • Neem peultjes in plaats van groene asperges en kook deze kort.

Ingrediënten

  • 600 gram kippendijfilet
  • ½ theelepel cayennepeper
  • 1 liter kippenbouillon
  • 3 geplette teentjes knoflook
  • 4 centimeter verse gember geschild en in plakjes
  • 500 gram groene asperges
  • 1 courgette in dunne plakken
  • 100 ml olijfolie
  • 4 bladeren ijsbergsla
  • 1 geschilde en geraspte winterwortel
  • 2 gesnipperde sjalotjes
  • 2 eetlepels limoen- of citroensap
  • 1 theelepel honing

Benodigde materialen

Grillpan

Zoek een recept