Pulled chicken wraps

/5
 

1 beoordelingen

  • Hoofdgerecht
  • 35 minuten
  • 4 personen
  • Wereldkeuken

Bereidingswijze:

Meng de komijn- en paprikapoeder met 4 eetlepels barbecuesaus. Leg de kip hierin en laat in de koelkast minimaal 1 uur marineren.

Bereiden

Verwarm de oven voor op 200ºC.

Leg de kip met de marinade in een ovenschaal, giet de bouillon erbij en zet circa 1,5 uur in de oven. Bedruip tussendoor af en toe met wat braadvet om uitdroging te voorkomen.

Neem de kip uit de oven, verwijder de botjes en trek het vlees met 2 vorken uit elkaar.

Meng het braadvocht met de rest van de barbecuesaus, schenk dit in een steelpan en laat op een hoge stand kort inkoken tot een saus. Roer wat van de saus door de kip.

Serveer de pulled chicken op een tortillawrap met komkommer, avocado, bosui, rucola en extra barbecuesaus.

Bereidingstip

Deze kip smaakt ook heerlijk op een broodje.

Ingrediënten

  • 1 theelepel komijnpoeder (djinten)
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 6 eetlepels barbecuesaus
  • 1 kip (in stukken, zonder vel)
  • 50 milliliter kippenbouillon
  • 8 tortillawraps
  • 1 komkommer (in repen)
  • 2 avocado's (in plakken)
  • 2 lente-/bosuitjes (in ringen)
  • 75 gram rucola

Zoek een recept

Avocado schillen