Pulled Rabbit in een mini pitabroodje

/5
 

1 beoordelingen

  • Hapje
  • 20 minuten
  • 4 personen
  • Wereldkeuken

Bereidingswijze:

  1. Kruid de konijnenbouten met zout en peper.
  2. Verwarm in een hapjespan een klontje roomboter tot deze begint te kleuren en voeg de konijnenbouten toe.
  3. Braad rondom mooi goudbruin aan en voeg dan de gesnipperde ui en de knoflook toe.
  4. Fruit even mee en blus de pan vervolgens af met de vleesfond.
  5. Breng tegen het kookpunt en voeg de honing en 2 eetl. barbecuesaus toe.
  6. Dek de pan af met een deksel en laat in ongeveer anderhalf tot twee uur helemaal gaar stoven.
  7. Neem het vlees uit de pan en laat lichtjes afkoelen.
  8. Kook ondertussen het braadvocht in tot een krachtige en stroperige jus.
  9. Pluk het vlees van de bouten tot fijne draadjes en maak aan met de stroperige jus.
  10. Bak ondertussen de mini pitabroodjes af volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  11. Snijd de broodjes open en vul met de Pulled Rabbit.
  12. Garneer eventueel nog met enkele druppels barbecuesaus.

Ingrediënten

  • 2 konijnenbouten
  • 1 gesnipperde ui
  • 2 teentjes knoflook
  • Klontje roomboter
  • 1 theelepel honing
  • 25 centiliter vleesfond (eventueel bereid met een tablet)
  • 4-8 mini pitabroodjes
  • barbecuesaus
  • Versgemalen peper
  • Zout

Zoek een recept

Ui snipperen