Quiche met romige aardappelvulling en katenspek

/5
 

0 beoordelingen

  • Hoofdgerecht
  • 55 minuten
  • 4 personen
  • Wereldkeuken

Bereidingswijze

  1. Kook de aardappels met schil in circa 20 minuten gaar. Giet ze af en laat afkoelen tot lauwwarm.
  2. Bestuif de taartvorm licht met bloem. Druk het deeg goed aan in de vorm en snijd de rand net boven de vorm af. Zet in de koelkast.
  3. Verhit de boter in een koekenpan en fruit hierin de ui in circa 5 minuten zacht en lichtbruin. Pel intussen de aardappels en snijd ze in zeer dunne plakjes.
  4. Meng met de gefruite uien en Provençaalse kruiden en bestrooi met zout en peper.
  5. Verwarm de oven voor op 200ºC. Druk de aardappelplakjes aan in de deegvorm.
  6. Klop de eieren los met de room en de kaas. Giet dit mengsel over de aardappelvulling en schud een beetje met de vorm.
  7. Weef met de plakjes spek kruislings een deksel op de aardappelvulling. Laat hierbij aan de randen het spek een stukje overhangen, het spek krimpt een beetje tijdens het bakken.
  8. Bak de quiche in het midden van de oven in circa 25 minuten gaar.
  9. Neem uit de oven en laat voor het serveren 10 minuten rusten. Lekker met een groene salade met vinaigrette.

Ingrediënten

  • 300 gram schoongeboende vastkokende aardappels
  • 1 theelepel bloem
  • 1 rol koelverse of 8 ontdooide plakjes hartigetaartdeeg
  • 1 eetlepel boter
  • 2 gesnipperde uien
  • 1 eetlepel Provençaalse kruiden
  • 3 eieren
  • 200 ml room
  • 100 gram geraspte gruyère of belegen kaas

Benodigde materialen

Ingevette quiche- of taartvorm met een diameter van 24 cm.

Zoek een recept