Quiche van zoete aardappel met spinazie en geitenkaas

/5
 

0 beoordelingen

  • Hoofdgerecht
  • 90 minuten
  • 4 personen
  • Wereldkeuken

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200°C.
  2. Hussel de plakjes zoete aardappel om met 2 eetlepels olijfolie.
  3. Leg de aardappelschijfjes dakpansgewijs over elkaar in de quichevorm, snijd ze aan de zijkanten eventueel bij.
  4. Bak de aardappels circa 15 minuten in de oven. Meng intussen de eieren met de rozemarijn, knoflook, room en geitenkaas.
  5. Verhit de rest van de olijfolie in een koekenpan en bak hierin de ui glazig. Voeg vervolgens de spinazie toe en laat deze slinken.
  6. Schep de spinazie door het eimengsel en breng op smaak met zout en peper. Giet dit mengsel op de aardappelbodem en bak in de oven in circa 45 minuten gaar en goudbruin. Lekker met een groene salade.

Ingrediënten

  • 2 zoete aardappels, geschild en in heel dunne plakjes geschaafd
  • 4 el olijfolie
  • 5 eieren, losgeklopt
  • 1 el gedroogde rozemarijn
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • 125 ml room
  • 100 gr zachte geitenkaas, verbrokkeld
  • 1 rode ui, gesnipperd
  • 600 gr spinazie, panklaar

Benodigde materialen

Quichevorm + bakpapier

Zoek een recept