Quinoa frittata met aubergine en parmezaan

/5
 

0 beoordelingen

  • Hoofdgerecht
  • 35 minuten
  • 4 personen
  • Wereldkeuken

Bereidingswijze:

  1. Breng de bouillon met de quinoa aan de kook. Kook de quinoa met het deksel op de pan op een lage stand in 11-12 minuten gaar. Giet indien nodig af.
  2. Verhit de olie in een grote koekenpan en bak hierin de knoflook en aubergine 2-3 minuten.
  3. Schep de quinoa erdoor en breng op smaak met zout en peper.
  4. Klop de eieren los met 3 eetlepels water of melk, de basilicum en Parmezaanse kaas.
  5. Schenk het eimengsel over de aubergine en quinoa in de koekenpan en bak 5-6 minuten op middelhoge stand.
  6. Leg een deksel of bord op de pan en keer de frittata om. Bak nog 3-4 minuten.

Tips:

  • Lekker met een tomatensalade
  • Combineer aubergine eens met courgette.
  • Voeg in plaats van basilicum 1 eetlepel gehakte salie toe.

Ingrediënten

  • 500 ml groentebouillon
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 200 gram quinoa
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 aubergine, in blokjes
  • 8 eieren
  • 2 eetlepels gehakte basilicum
  • 75 gram geraspte Parmezaanse kaas

Zoek een recept