Quinoa-salade met gegrilde groenten en feta

/5
 

0 beoordelingen

  • Hoofdgerecht
  • 30 minuten
  • 4 personen
  • Wereldkeuken

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200ºC.
  2. Bereid de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking en laat afkoelen.
  3. Snijd intussen de broccoli en aubergine in plakken van 1 cm dik.
  4. Meng de aubergine met een paar eetlepels olijfolie en bestrooi met zout.
  5. Leg de plakken aubergine op een bakplaat en schuif hoog in de oven. Leg de plakken broccoli op de andere bakplaat en schuif in de oven.
  6. Rooster de groenten in 20-30 minuten goudbruin. Keer de aubergine tussendoor om.
  7. Neem de gegrilde groenten uit de oven en laat even afkoelen.
  8. Hussel de groenten in een grote schaal om met de quinoa, noten en feta en breng op smaak met zout en peper. Serveer de dressing er apart bij.

Tip:

  • Vervang de quinoa door bulgur of couscous.

Ingrediënten

  • 100 gram quinoa
  • 400 gram broccoli
  • 2 in de lengte gehalveerde aubergines
  • 50 gram grof gehakte gemengde ongezouten noten
  • 100 gram verbrokkelde feta of witte kaas
  • Sesamvinaigrette met bosui

Benodigde materialen

2 bakplaten met bakpapier

Zoek een recept