Open ravioli van riblappen

/5
 

3 beoordelingen

  • Hoofdgerecht
  • 150 minuten
  • 4 personen
  • Italiaans

Bereidingswijze:

  1. Snijd de riblappen in niet te kleine stukken en kruid ze rijkelijk met versgemalen peper en zout. Voeg de tarwebloem toe en hussel door elkaar. Schep het vlees in een kom, zodat het teveel aan tarwebloem achterblijft.
  2. Verwarm in een ruime hapjespan de zonnebloemolie tot deze begint te kleuren en bak er het vlees stevig in aan. Laat goed kleuren en schep dan uit de pan.
  3. Zet het vuur laag en fruit in dezelfde pan de ui en de knoflook aan en voeg de Provençaalse kruiden toe.
  4. Blus af met de rode wijn, breng tegen de kook en laat ongeveer 5 minuten inkoken.
  5. Voeg het vlees toe, schep goed door en voeg zoveel water toe tot het vlees nèt onder staat.
  6. Breng tegen het kookpunt en laat nu ongeveer 2 uur heel zachtjes pruttelen. Het vocht mag lekker inkoken tot een dikke saus.
  7. Maak ondertussen de paprika's schoon, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in fijne blokjes.
  8. Snijd de courgette in zeer fijne blokjes en meng deze met de paprika.
  9. Breng 10 minuten voor het vlees gaar is een pan met ruim water en zout aan de kook en kook er de lasagnevellen 8 minuten in. Giet af en schenk er een scheutje olijfolie over.
  10. Schep de courgette met de paprika door het stoofvlees, breng op smaak met zout en peper en warm nog zo’n 8 minuten door. Dresseer de afgekookte pastavellen speels op het bord en schep er het stoofvlees over. Garneer met de fijngesneden peterselie.

Ingrediënten

  • 800 gram magere riblappen
  • 2 eetlepels tarwebloem
  • 2 stuks ui (gesnipperd)
  • 2 teentjes knoflook (gesnipperd)
  • 2 eetlepels zonnebloemolie
  • 2 glazen rode wijn
  • 1 eetlepel Provençaalse kruiden
  • 8 stuks verse lasagnevellen
  • 2 stuks rode paprika
  • 1 stuk courgette
  • ½ bakje verse peterselie (fijngesneden)
  • Versgemalen peper

Zoek een recept