Rendang van riblappen met puree van zoete aardappel en gemarineerde wortel

/5
 

20 beoordelingen

  • Hoofdgerecht
  • 180 minuten
  • 4 personen
  • Aziatisch

Bereidingswijze

1. Snijd de riblappen in niet te grote blokjes.

2. Verwarm de zonnebloemolie in een hapjespan en bak er het vlees stevig in aan. Voeg de rendangpasta toe en laat mee fruiten.

3. Blus de pan af met een scheutje water en voeg de kokosmelk toe. Breng het geheel tegen de kook, zet het vuur lager en laat gedurende ongeveer 2,5 uur zachtjes pruttelen onder een deksel. Houd tussendoor in de gaten dat het geheel niet droogkookt. Voeg in dat geval nog wat water toe.

4. Schil, terwijl het vlees gaart, de zoete aardappels, snijd in grove stukken en kook het in een pan met gezouten water volledig gaar.

5. Giet af en draai in de keukenmachine of met behulp van een pureestamper tot een gladde puree. Breng op smaak met peper en zout. Blijft de puree te dik, voeg dan een beetje van het kookvocht toe. Warm de puree net voor het serveren nog even op.

6. Schil de winterwortels, snijd er de boven- en onderkant af en rasp ze op de keukenrasp.

7. Snijd 2/3 van de koriander fijn, meng met de rode ui door de wortel en voeg het sap en de rasp van de limoen toe. Kruid met peper en zout en laat minimaal 30 minuten marineren.

8. Verdeel de puree van zoete aardappel over 4 borden en maak er een kuiltje in. Schep er de rendang op en bestrooi met de geraspte kokos en blaadjes verse koriander.

Serveer er de gemarineerde wortel apart bij.

Ingrediënten

  • 500 gram riblappen
  • 1 eetl. zonnebloemolie
  • 1 pakje Kumar’s Rendang
  • 200 gram kokosmelk
  • 1/2 bakje verse koriander
  • 1 eetl. geraspte kokos
  • 4 zoete aardappelen
  • 2 winterwortels
  • 1 rode ui (in dunne ringen gesneden)
  • sap en rasp van 1 limoen
  • versgemalen peper
  • zout

Benodigde materialen

Keukenmachine, pureestamper

Zoek een recept